edward-howell-VlTJdP8ZY1c-unsplash.jpg

BEHANDLING AF MØDRE MED EFTERFØDSELSREAKTION MED CFT

5-DAGES KURSUS OM BEHANDLING AF MØDRE MED EFTERFØDSELSREAKTION MED COMPASSION FOKUSERET TERAPI VED MICHELLE CREE

Kort om kurset

Ønsker du at fordybe dig i, hvordan en efterfødselsreaktion kan behandles med udgangspunkt i Compassion fokuseret terapi (CFT)? Så kig med her! På dette kursus introduceres du for CFT og opbygger din evne til at arbejde med de specifikke problematikker, som mødre med efterfødselsreaktioner kan have i forhold til sig selv og relationen til det nyfødte barn. Der vil være fokus på både individuel- og gruppebehandling. Du behøver ikke at vide så meget om CFT for at få et godt udbytte af kuret. Det vil dog særligt give mening for dig, der allerede arbejder med efterfødselsreaktioner.

Målgruppe: Psykologer, sundhedsplejersker, jordemødre, familieterapeuter og andre, der arbejder med behandling af efterfødselsreaktioner.

Underviser: Michelle Cree, klinisk psykolog ved Derbyshire Childbearing and Mental Health Service, and Mother and Baby Unit i England.

 

Sted: Grønløkkevej 8d, 5000 Odense, Danmark

 

Datoer: Mandag den 25/10-2021, tirsdag den 26/10-2021, onsdag den 27/10-2021, fredag 29/10-2021 og lørdag 30/10-2021

Bemærk der ikke er undervisning torsdag.

Tilmeldingsfrist: Tilmelding sker via først til mølle-princip. Vi skal have din tilmelding senest den 1. august 2021

 

Betingelser ved tilmelding:

Tilmelding er bindende og billetten refunderes kun, såfremt kurset ikke kan afholdes. Nedlukker Corona muligheden for fysisk fremmøde, afholdes kurset online. Vi bestræber os dog på, at kurset kan afholdes med fysisk fremmøde.

Deltagere: Max 25 deltagere. 75 % af kursisterne skal være psykologer og 25 % kan være fra andre faggrupper (dette af hensyn til at få kurset godkendt på psykologernes specialistuddannelse). 

Forplejning: Du har mulighed for selv at tage mad med. Der er køleskab til rådighed, hvor du kan opbevare din mad. Dertil er det muligt at bestille mad til 500 kr. for alle 5 dage. Kaffe, te og vand er inkluderet i kursusprisen. 

Deltagerform: Fysisk fremmøde, med forbehold for Corona-situationens udvikling.

Pris: Kursus pris: 7.500 kr. Det er muligt at betale kurset i 3 rater, med et gebyr på 100 kr. 

Merit: Meldingen fra Dansk psykologforening er lige nu: Kurset kan godkendes på den psykoterapeutiske specialistuddannelse, hvis man ikke er uddannet i den kognitive retning som sin hovedretning. Ellers vil det indtil 1. januar 2024 kunne bruges som fleksibelt valg. Uddannelsesudvalget skal i det nye år finde ud af, hvorvidt nogle timer af kurset kan godkendes på specialistuddannelsen klinisk børnepsykologi.

Sprog: Michelle Cree taler engelsk, så kursister skal kunne forstå engelsk på et rimeligt niveau. Kursister behøver dog ikke tale engelsk, da gruppearbejde vil være dansk og vi gerne oversætte spørgsmål fra dansk til engelsk.

Tilmelding: Tilmeld dig ved at skrive mail til gro-kursusudbyderne@protonmail.com, hvorefter du vil modtage en tilmeldelsesblanket og betalingsinformation, såfremt der er plads. 

Kursusbevis: Du vil modtage et samlet kursusbevis. 

Kursusbeskrivelse: Mødre der rammes af en efterfødselsreaktion oplever ofte meget lidelse, selvkritik og skam, samtidig med, at de skal forholde sig til de indre og ydre forandringer, der opstår i forbindelsen med det at få et barn. Hvordan disse mødre kommer igennem denne tid, afhænger af mange faktorer, men en afgørende faktor er, hvordan de forholder sig til sig selv og omverdenen. På dette kursus vil kursisterne blive indført i, hvorfor egenomsorg og ’selfcompassion’ er så vigtig i forbindelse med det spirende moderskab. Kursisterne vil blive indført i de forskellige stadier i det, der kaldes ’The Compassionate Mind’ i relation til forhold til den perinatale periode. Kursisterne får et indblik i, hvordan man kan arbejde klinisk med ’The

Compassionate Mind’ i den perinatale periode, mens kursisten også selv vil opleve nogle af øvelserne på egen krop, ligesom kursisten også selv skal i arbejdstøjet og afprøve teknikkerne. Endvidere vil kursisterne arbejde med temaer som ’multiple selves’ og ’kritikeren’ samt hvordan der specifikt kan arbejde med disse temaer i den perinatale periode. Dertil vil kursisten blive introduceret til, hvordan CFT kan bruges i gruppebehandling for mødre med efterfødselsreaktioner, ligesom der undervejs vil arbejdes med, hvordan en positiv relation mellem mor og baby, sideløbende med behandlingen af moderens reaktion, kan faciliteters.

UNDERVISER

MICHELLE CREE

MSc Clinical Psychology, BSc Psychology (Hons) (2:1)

Michelle blev uddannet som psykolog i 1995 og har siden 2005 arbejdet med mødre, der har udfordringer på det perinatale område. Hun har med baggrund i Compassion Fokuseret Terapi, udviklet en behandlingstilgang til disse mødre, som hun også har nedfældet i bogen 'The Compassionate Mind Approach to Postnatal Depression'. Michelle har forsket i emnet og skrevet flere forskningsartikler samt arbejdet som lektor på Derby universitet.

  • Facebook
  • LinkedIn

©2020 by Gro Kursusudbyderne I/S. Proudly created with Wix.com